Wat is koolhydraatarm brood precies?

Dit is brood dat minder koolhydraten bevat, minder dan gewoon brood. Dit brood is speciaal ontworpen voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Het bevat minder calorieen dan gewoon brood wat dus zowieso helpt om een calorietekort te behalen. Koolhydraatarm brood bevat ontzettend veel eiwitten, veel meer eiwitten dan normaal brood, dat is dus ook heel erg fijn voor afvallen. Want zoals je weet zijn eiwitten nog belangrijker dan koolhydraten bij afvallen.

Smaak
Zelf vind ik wij koolhydraat brood net zo lekker als gewoon brood, de textuur is alleen wat minder grof omdat er geen pitjes en grove granen inzitten. Als je daarvan houdt kun je beter een ander soort brood kiezen.
Koolhydraatarm brood kopen
De meeste bakkers hebben het en je kunt het gegarandeerd bij alle supermarkten vinden! Als je er even naar vraagt hebben ze het bijna altijd, ze vinden het ook niet raar als je erom vraagt. Het is iets duurder dan normaal brood, maar het is het natuurlijk ook gewoon waard. Het is niet een product waar je lang naar op zoek hoeft te gaan om te vinden.

Zelf koolhydraatarm brood maken
Je kunt ook je eigen koolhydraatarme brood maken, er zijn broodmixen van te koop. Die kun je gewoon in de supermarkt kopen bij de dieetproducten of bij de broodmixxen. Als je een broodbakmachine hebt is het net zo makkelijk, je gebruikt alleen een andere mix dan dat je normaal doet.

Wat doe je op koolhydraatarm brood?

Precies hetzelfde als op je normale boterhammen, het liefst producten waar veel eiwitten inzitten. Zelf doe ik bijvoorbeeld graag kipfilet met sla en mierikswortel op mijn boterhammen, of sla met gekookte eieren en een snuifje zout of gewoon een lekker gebakken eitje. Dit is een foto van mijn ontbijtje vanmorgen, lekker he? (ok ik heb gelogen, dit is geen koohlydraatarm brood maar een volkoren boterham
Overstappen
Overstappen op koolhydraatarm brood is een hele makkelijke manier om wat meer eiwit en minder koolhydraten binnen te krijgen. Door je brood te vervangen krijg je elke ochtend een aantal extra eiwitten binnen, op die manier kom je sneller aan je eiwitbehoefte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *