Montignac dieet

Michel Montignac is de ontwikkelaar van het Montignac dieet. Michel Montignac is een schrijver en wetenschapper. In de jaren negentig was het Montignac dieet enorm populair onder mensen die een dieet volgden. Bij het dieet hoeft er niet gelet te worden op de hoeveelheid calorieën dat het lichaam binnen krijgt. Hij heeft het populaire boek “ik ben slank, want ik eet” geschreven. 

Het Montignac dieet bestaat uit een methode die Michel Montignac heeft ontwikkeld voor het dieet, bij het dieet moet er aan een bepaald aantal regels gehouden worden en er zijn diverse aannames die strikt gevolgd moeten worden. De aannames en regels die strikt gevolg moeten worden bestaan uit de volgende 6 punten;

  •  Gedurende de dag moeten alle maaltijden evenwichtig zijn. Het is niet zo dat elke maaltijd evenwichtig hoeft te zijn, zolang de deelnemer zich er van bewust is.
  • Eet nooit vetten en koolhydraten tegelijkertijd. Dit betekend bijvoorbeeld dat er geen broodje met als beleg kaas gegeten mag worden.
  • Michel Montignac vindt het nutteloos om op het aantal calorieën wanneer mensen lichaamsgewicht willen verliezen. Het is dus niet nodig om calorieën te tellen.
  • Neem nooit te veel slechte vetten tot het lichaam. Montignac het het dan niet over de goede vetten, zoals onverzadigde vetten.
  • Slechte koolhydraten moeten worden uitgesloten in het dieet. Alleen de goede koolhydraten zijn toegestaan bij het Montignac dieet.
  • Voedingsvezels zijn heel belangrijk bij alle maaltijden.

Door het volgen van het dieet wordt voornamelijk een verandering gecreëerd in het voedingspatroon van de deelnemer. Alle voedingsstoffen zijn min of meer toegestaan tijdens het Montignac dieet, zolang de 6 aannames en regels maar in acht worden genomen.

Fasen in het Montignac dieet

Het Montignac dieet bestaat uit twee fasen, de eerste staat in het teken van het behalen van het streef gewicht en hierbij is het noodzakelijk om alle regels en aannames strikt te volgen zoals deze zijn opgesteld door Michel Montignac. De eerste fase van het Montignac dieet duurt gemiddeld 3 maanden maar dit is afhankelijk van het gewenste gewichtsverlies.

Fase 2 van het dieet start zodra de deelnemer op het streef gewicht is gekomen. In deze fase is alles min of meer weer toegestaan zolang de 6 regels en aannames maar gevolgd worden. Na deze fase is het Montignac dieet ten einde gekomen en moet er een verandering zijn opgetreden in het voedingspatroon van de deelnemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *