Yoghurt dieet

Kun je het je voorstellen om een tijd lang elke dag alleen maar yoghurt te eten? Het lijkt mij niet echt een dieet wat je lang kunt volhouden en ook niet een dieet waarbij je als je klaar bent op het gewicht blijft waar je op zat.

Wat is het yoghurt dieet?

Maar ik kan natuurlijk niet zomaar allerlei aannames maken zonder research te doen, dus heb ik een avondje het gegoogled naar het yoghurt dieet. Dit is wat ik heb uitgevonden over dit dieet:

Ok het idee is dat je vier dagen per week op twee liter magere yoghurt leeft, de andere dagen eet je calorie arm, vetarm en koolhydraatarm voedsel. Op de dagen dat je alleen magere yoghurt eet word je vaak duizelig en kun je druivensuikertabletten nemen tegen de duizeligheid. Met dit dieet krijg je ongeveer 700 calorieen binnen op de alleen yoghurt dagen.

Oordeel

Het yoghurt dieet zou best wel kunnen werken, omdat je zwaar onder je onderhoud zit. Wat betekent dat je lichaam reserves gaat aanspreken. Wat er dus op neerkomt dat je gewicht gaat verliezen. Maar ik zou dit dieet NOOIT aan iemand aanraden, want ten eerste lijkt het me niet gezond om op twee liter yoghurt te gaan leven. Het feit dat je vaak duizelig wordt en dat je daarvoor maar druivensuikertabletten moet gaan slikken slaat echt nergens op, dat betekent dat je lichaam het gewoon niet aankan.

Als je zo zwaar onder je onderhoud gaat zitten verbrandt je lichaam niet alleen vet, maar ook spieren! Dat wil je niet, magere yoghurt bevat wel veel eiwitten, dus het zou kunnen dat je lichaam geen spieren gaat verbranden. Ik ken niemand die dit dieet ooit heeft geprobeerd, ik ben benieuwd naar de resultaten, het zou best wel eens kunnen werken. Ik zou dit alleen nooit zelf willen uitproberen. Als je aan het yoghurt dieet wil beginnen zou ik oppassen en er misschien zelfs een arts raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *