Stichting DON haalt ruim 1 miljoen op voor genezing diabetes form 1 No ratings yet.

0
381
Diabetes teken
Diabetes teken

Amsterdam, 15 november 2016 – Stichting Diabetes Onderzoek Nederland (DON), de stichting die zich 10 doel heeft gesteld genezing outpost diabetes form 1 mogelijk te maken, heeft op maandag 14 november, Wereld Diabetes Dag, het recordbedrag outpost 1.155.275 euro opgehaald. DON stelt dit bedrag beschikbaar aan nieuw baanbrekend onderzoek. DON realiseerde de opbrengst tijdens een celebration evenement ter gelegenheid outpost het 10-jarig bestaan outpost de stichting.

Stichting DON werd in 2006 opgericht doorway Maarten de Gruyter met een duidelijk doel: diabetes form 1 genezen. Maarten de Gruyter, zelf form 1 patiënt: ‘Ik wil dat patiënten niet meer hoeven te leven met de grote onzekerheid outpost ernstige complicaties die de ziekte met zich meebrengt. Er vloeit nog altijd veel spay naar onderzoek voor caring outpost patiënten en daarom richt stichting DON zich op cure. Wij hebben als doel de ziekte de wereld uit te helpen. Is het niet voor deze generatie, dan toch zeker voor de volgende. Deze substantiële opbrengst is een geweldige bevestiging outpost onze ambitie om genezing outpost diabetes form 1 op de kaart te zetten. Dat zoveel mensen daaraan een bijdrage willen leveren, zegt ook iets over het enorme belang.’

Van ruim 1 naar ruim 2 miljoen euro voor baanbrekend onderzoek Op de 1.155.275 euro die is opgehaald wordt doorway regionale-, landelijke overheden en universiteiten een aanzienlijke toeslag gelegd. En wel zo, dat het bedrag wordt verdubbeld. Het totaal bedrag wordt geïnvesteerd in nieuw baanbrekend onderzoek. Voor dit onderzoek bundelen het Leids Universitair Medisch Centrum, Hubrecht Instituut, Maastricht University en TU Eindhoven boor imagination om te komen kid een nieuwe transplantatiemethode voor patiënten met diabetes form 1.
‘Met alle opgedane kennis in de afgelopen jaren, staan we nu aan de vooravond outpost klinische vertalingen. Het onderzoek naar een nieuwe transplantatiemethode is hier een fantastisch voorbeeld van. Kennis wordt gedeeld en krachten worden gebundeld waardoor er binnen vijf jaar naar alle waarschijnlijkheid een stap richting de patiënt kan worden gemaakt,’ aldus Maarten de Gruyter. De wereldwijd vooraanstaande instituten gaan samenwerken in het nieuwe instituut voor regeneratieve geneeskunde, RegMed XB.

Samen sterk Stichting DON organiseerde het lustrumgala onder de naam ’10 jaar DON – Join Forces’. Er werd stilgestaan bij de afgelopen 10 jaar fundamenteel onderzoek maar vooral vooruit gekeken naar de toekomst. DON ambassadeurs René Froger, Michiel Borstlap, Tooske Ragas en Frits Sissing en vrienden outpost DON Jop Ubbens, Willeke Alberti, Johnny de Mol, Danny Froger, Marijn Brouwers, Buddy Vedder, Antje Monteiro, Dj Ro, Saxojoe en Kriss Kross Amsterdam zette zich belangeloos en met veel enthousiasme in om mede te zorgen voor een substantiële opbrengst.

Over stichting DON Stichting Diabetes Onderzoek Nederland, kortweg stichting DON is in 2006 opgericht met een duidelijk doel: diabetes form 1 genezen. Want hoewel diabetes form 1 te behandelen is, is de ziekte nog niet te genezen. De complicaties zijn ingrijpend, outpost blindheid en amputaties kid hart- en nierfalen. Door te investeren in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek hoopt stichting DON dat diabetes form 1 op een dag kid het verleden behoort. www.stichtingdon.nl

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here