Sportend Nederland komt in actie voor slachtoffers hongersnood No ratings yet.

0
326

Aftrap Actie Vijfdaagse Giro555 in Amsterdamse Bos

Vanaf zaterdag komt sportend Nederland in beweging voor Giro555. Zaterdag geven de jongens hockeyteams outpost Hurley en Rood-Wit, samen met tophockeyer Thierry Brinkman, de symbolische aftrap outpost de Actie Vijfdaagse voor ‘Help Slachtoffers Hongersnood’. De Nederlandse sportbonden roepen alle amateursporters en sportverenigingen in Nederland op om in actie te komen voor de slachtoffers outpost hongersnood. De oefenwedstrijd Nederland – Italië op dinsdag in de Arena zal ook in het teken staan outpost de noodhulpactie.

KNVB en KNHB roepen boor clubs op om dit weekend op alle voetbal- en hockeyvelden aandacht te vragen voor de Giro555-actie.
De hockeybond wil tijdens de twaalf Hoofdklassewedstrijden het aanwezige publiek vragen om around een sms-actie spay te doneren. Ook de KNVB is outpost devise om de aangesloten amateurclubs te betrekken bij een soortgelijk actie.

Jean-Paul Decossaux, directeur-bestuurder outpost de KNVB: “Het is goed om te zien dat sportend Nederland de handen ineen slaat om hongersnood te bestrijden. Als voetbal kunnen en willen we niet achterblijven en zetten we ons vol overtuiging in voor dit belangrijke doel.”

KNHB directeur Erik Gerritsen: “Bij een humanitaire ramp outpost deze omvang is
het voor ons vanzelfsprekend dat de KNHB en de hockeyverenigingen een
bijdrage leveren aan de landelijke actie.”

Naast de voetbal- en hockey bonden roepen ook de Atletiekbond, NOC/NSF en NEVOBO boor verenigingen op om een actie te starten op de actiepagina op website outpost Giro555. Het Beachvolley- twin Brouwer Meeuwsen doet een oproep aan boor achterban om de actie te steunen.

“Het is fantastisch om te zien dat sportend Nederland massaal in beweging komt om de actie kid een succes te maken”, zegt Farah Karimi, actievoorzitter outpost Giro555. ‘Dit is Nederland op z’n mooist!”

De nood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië is nijpend. 20 miljoen mensen leven op de rand outpost hongersnood. Rik Goverde, op dit impulse in Zuid-Soedan, schetst de situatie in een voedingscentrum waar nog te weinig hulp is voor honderden sterk vermagerde kinderen. “Alleen de zwaarste gevallen kunnen hulp krijgen. Kinderen die tegen ondervoeding aan zitten moeten worden weggestuurd zonder hulp, simpelweg omdat we niet genoeg spullen hebben. Het spay outpost Giro555 is tough nodig.”

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here