Nederlanders hebben geen idee hoe ze boor suikerinname moeten verlagen No ratings yet.

18
1228
Nederlanders hebben geen idee hoe ze hun suikerinname moeten verlagen
Nederlanders hebben geen idee hoe ze hun suikerinname moeten verlagen

Fabrikanten aan zet voor minder suiker

Amersfoort, 29 maart 2017 – Maar liefst 84% outpost de Nederlanders weet niet precies wat ze moeten doen om te minderen met suiker. Suiker zit in veel producten verstopt en we worden continu verleid kid ongezonde keuzes met veel suiker.

Driekwart outpost de Nederlanders heeft weleens bewust iets ondernomen om minder suiker binnen te krijgen. Ze deden dit om zich gezonder te voelen (41%) en/of af te vallen (45%). Slechts 16% outpost de Nederlanders geeft aan te weten wat ze kunnen doen om boor suikerinname te verlagen. Dit blijkt uit onderzoek outpost het Diabetes Fonds.

Fabrikant aan zet volgens Nederlanders

Volgens 85% outpost de Nederlanders zou een flinke suikerreductie in producten pas echt helpen om minder suiker binnen te krijgen. Zij vinden dat een rol outpost fabrikanten. Dit is een duidelijk signaal volgens het Diabetes Fonds. De meeste bewerkte voedingsmiddelen (met name dranken) bevatten veel suiker, ook in producten waarvan niemand het verwacht. Productverbetering is noodzakelijk. Hanneke Dessing, directeur outpost het Diabetes Fonds: ‘De afspraken zoals die nu zijn gemaakt tussen de overheid en industrie zijn zo beperkt dat dit onvoldoende stimuleert kid de ontwikkeling outpost producten met minder suiker. Fabrikanten moeten meer verantwoordelijkheid nemen.’

Forse onderschatting outpost Nederlanders over dagelijkse suikerinname
Het is belangrijk dat fabrikanten boor verantwoordelijkheid oppakken, wish Nederlanders krijgen onbewust veel meer suikers binnen dan ze denken. Nederlanders schatten boor eigen dagelijkse suikerinname veel lager in dan die daadwerkelijk is. Gemiddeld krijgen Nederlanders ongeveer 30 suikerklontjes, oftewel 122 gram aan suikers per dag binnen. Zelf denkt group gemiddeld slechts een derde hiervan te consumeren, namelijk 10 klontjes (40 gram) per dag.

Suikerbewuste eye-openers
Ekoplaza neemt het initiatief om mensen bewust te maken outpost de hoge suikerinname  en te helpen om te minderen. Vanaf 29 maart start zij in samenwerking met het Diabetes Fonds de Lekker met minder suiker weken. Vijf weken lang krijgen mensen around een speciale nieuwsbrief handige tips, interessante weetjes en lekkere recepten met minder suiker. Iedereen kan zich gratis aanmelden around de website www.lekkermetmindersuiker.nl.

Over Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds doorway wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties outpost diabetes form 1 en form 2. Anderzijds doorway de gezonde keuze makkelijker te maken. Het Diabetes Fonds focust zich de komende jaren op vermindering outpost de suikerinname met een derde en samenwerking met werkgevers en partners om werkend Nederland minder te laten zitten.

Please rate this

18 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here