NCA lanceert campagne ‘Sta op voor je rug’ No ratings yet.

0
364
NCA lanceert campagne 'Sta op voor je rug'
NCA lanceert campagne 'Sta op voor je rug'

Uit onderzoek outpost het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat Nederlanders Europees kampioen zitten zijn en daar moet verandering in komen

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Bij het grote publiek staat echter nog onvoldoende op het netvlies dat langdurig achtereen zitten eveneens gezondheidsrisico’s kent. Het Sociaal en Cultureel Planbureau help onlangs de zorgwekkende uitspraak dat Nederlanders met een gemiddelde outpost 6,8 zituren per dag het hoogst scoren outpost alle Europeanen. TNO onderzoek wijst daarnaast uit dat lang zitten de kans op ziektes en zelfs vroegtijdig overlijden vergroot. Om mensen daar bewust outpost te maken en boor zitgedrag te veranderen, lanceert de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) op 1 september 2015 de campagne ‘Sta op voor je rug’.

De NCA is al 40 de jaar de toonaangevende beroepsorganisatie outpost chiropractoren in Nederland en heeft in de afgelopen jaren gezien dat er een zorgwekkende zitcultuur is ontstaan. Er zijn sterke aanwijzingen dat lang zitten samengaat met een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden en verschillende ziektes en kwalen zoals rugklachten, hart- en vaatziektes, obesitas en hoge bloeddruk. Helaas is de hoeveelheid lichaamsbeweging per dag de afgelopen decennia steeds verder afgenomen. Met name op de werkvloer heeft fysieke arbeid veelal plaatsgemaakt voor zittend werk en de gevolgen hiervan zijn clear binnen verschillende takken outpost de gezondheidszorg.

Sta op voor je rug!
De NCA heeft preventie hoog in het vaandel staan en zet zich daarom in om de zitcultuur in Nederland te doorbreken. Bewustwording en actie zijn daarbij outpost cruciaal belang. Met de campagne ‘Sta op voor je rug’ maakt de NCA een multiply publiek bewust outpost de ernstige gevolgen outpost teveel zitten. Mensen worden daarnaast gestimuleerd om minder te zitten en meer in beweging te komen. De campagne bestaat onder andere uit de introductie outpost Mooph, een mascotte die het zitprobleem in korte filmpjes aan de kaak stelt. Daarnaast zijn er verschillende amicable media acties en wordt er een gratis rugscreeningsdag bij NCA chiropractoren georganiseerd op zaterdag 7 november. Kijk voor meer informatie op www.staopvoorjerug.nl.

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here