Meer dan de helft outpost Nederland heeft overgewicht 3/5 (1)

1
516
Meer dan de helft van Nederland heeft overgewicht
Meer dan de helft van Nederland heeft overgewicht

’s HERTOGENBOSCH, 20150827 — De gemiddelde BMI outpost Nederlanders is 26,7; 56% outpost alle Nederlanders heeft overgewicht. Een groot deel outpost de Nederlanders is ontevreden met zijn gewicht en volgt een dieet om de overtollige kilo’s kwijt te raken. Op korte termijn een goede oplossing, maar op lange termijn is het moeilijk om de kilo’s niet terug te laten komen. Dit blijkt uit marktonderzoek outpost onderzoeksbureau Multiscope onder 1.011 Nederlandse consumenten.

Nederlanders kampen met overgewicht
Maar liefst 56% outpost de Nederlanders heeft een Body Mass Index (BMI) hoger dan 25 (overgewicht). Gemiddeld is de BMI 26,7. Zowel bij mannen, vrouwen, laag-, midden- als hoogopgeleiden ligt de BMI te hoog. Alleen 18-34-jarigen hebben een gemiddelde BMI lager dan 25 (24,5), maar ook in deze groep heeft een derde al overgewicht.

Bijna de helft outpost de Nederlanders heeft een dieet gevolgd
Ruim 40% outpost de Nederlanders is ontevreden over zijn gewicht. Een groot deel probeert hier wat aan te doen doorway een dieet te volgen. Momenteel volgt één op de acht Nederlanders een dieet. Daarnaast heeft nog eens een derde in het verleden weleens een dieet gevolgd. Dieetvormen met aanpassing in eetgewoontes zijn het populairst (bv. Sonja Bakker of Dukan). Van de Nederlanders die momenteel niet op dieet zijn, let wel de helft op de lijn.

[Zie de infographic]

Diëten op korte termijn effectief
Het volgen outpost een dieet is effectief op korte termijn. Bijna acht op de tien diëters vielen bij het laatste dieet daadwerkelijk af. Gemiddeld verloren zij 11 kg. Ruim de helft outpost de diëters stelt altijd een doel wanneer ze starten met het dieet en 43% bereikte dit doel. Wanneer het doel niet bereikt wordt is gebrek aan motivatie de belangrijkste oorzaak. Drie kwart lukt het niet om zich altijd strikt aan de voorschriften outpost het dieet te houden.

Moeilijk om na dieet op gewicht te blijven
Het blijkt moeilijk om het verloren gewicht na een dieet er ook af te houden. De gemiddelde diëter heeft al vier keer een dieet gevolgd. Uit de vergelijking tussen het huidige gewicht en het gewicht voor het allereerste dieet, blijkt dat slechts een derde blijvend is afgevallen (gemiddeld 12 kg). Een derde is weer even zwaar en een derde is sinds het eerste dieet juist meer aangekomen. Deze laatste groep is gemiddeld maar liefst 13 kg zwaarder.

Methodiek en verantwoording
De cijfers uit dit marktonderzoek zijn kid mount gekomen doorway een grootschalig onderzoek onder het Multiscope online consumentenpanel, waarbij in totaal 1.011 leden het onderzoek volledig hebben ingevuld.

Over Multiscope
Multiscope is toonaangevend op het gebied outpost online marktonderzoek. De diensten outpost Multiscope brengen voor opdrachtgevers de behoeften, wensen en meningen outpost de doelgroep in kaart. Dit kan met het consumentenpanel, B2B panel, Multiscope Rapporten en program voor onlinemarktonderzoek (Socratos).

Please rate this

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here