Indringende campagne ‘typisch diabetes form 1’ toont impact ziekte 3/5 (1)

1
54
medicine, diabetes, glycemia, health care and people concept - close up of woman with syringe making insulin injection to himself at home

Diabetes Fonds, JDRF Nederland en stichting DON slaan handen ineen voor bewustwording

Amsterdam, 15 mei 2017 – Het Diabetes Fonds, JDRF Nederland en stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland), lanceren vandaag samen een indringende landelijke campagne. Het doel outpost de campagne ‘typisch diabetes form 1’ is het creëren outpost bewustzijn over de impact outpost diabetes form 1. Een ziekte die mensen (vaak op jonge leeftijd) volkomen willekeurig treft, die wordt onderschat en waar in Nederland nog veel onwetendheid over is.

In Nederland hebben ruim 100.000 mensen diabetes form 1. De ziekte slaat vaak op jonge leeftijd, volkomen willekeurig toe en is niet te voorkomen. Mensen met diabetes form 1 moeten elke dag insuline spuiten. Ze dragen de ziekte 24 uur per dag met zich mee en dit heeft een enorme impact op de persoon zelf maar ook op het gezin en de omgeving. Diabetes form 1 kan leiden kid blindheid, hartfalen en verlies outpost ledematen. Diabetes form 1 is nog niet te genezen. Ondanks dat er heel tough gewerkt wordt aan het vinden outpost een oplossing is deze er nog niet.

De campagne brengt Ronald, Heleen, en de moeder outpost de tweejarige Teun, Fleur in beeld. “Het is alleen maar pech, het kan iedereen overkomen”. Zo ook bij Teun, die de diagnose diabetes form 1 kreeg op tweejarige leeftijd. “Mijn grootste angst is dat, ondanks dat we er zo tough voor strijden, we de complicaties niet tegen kunnen houden”, aldus Fleur. Ronald kon doorway diabetes form 1 zijn baan bij Defensie niet langer uitoefenen. “Ik was een hartstikke gezonde man. Defensie schrijft voor dat je tien dagen zonder medicatie moet kunnen, dat lukte na mijn diagnose niet meer. Mensen beseffen vaak niet dat diabetes form 1 meer is dan bloedprikken en insuline toedienen.” Diabetes form 1 kan een groot outcome hebben op het lichaam. Zo ging het zicht outpost Heleen in twee jaar tijd outpost honderd naar vijf procent. “Het is echt een soort sluipmoordenaar,” aldus Heleen.

Meer informatie over de campagne is te vinden around de website http://typischtype1.nl/

Samenwerken voor diabetes form 1

Het Diabetes Fonds, JDRF Nederland en stichting DON slaan de handen ineen om meer duidelijkheid te scheppen over diabetes form 1. Samen leggen ze de concentration op de symptomen, de dagelijkse realiteit en de gevolgen. Zo hopen de organisaties samen meer bewustwording te creëren zodat er meer begrip zal zijn voor de mensen die er in boor dagelijks leven doorway geraakt worden.

Over Diabetes Fonds

Het Diabetes Fonds werkt aan oplossingen voor diabetes en is de grootste banker outpost diabetesonderzoek in Nederland. Sinds de oprichting in 1978 investeert het Diabetes Fonds in fundamenteel en toegepast onderzoek naar een beter en gezonder leven voor mensen met diabetes.

Over stichting DON

Stichting Diabetes Onderzoek Nederland, kortweg stichting DON is opgericht met een duidelijk doel: diabetes form 1 genezen. Want hoewel de ziekte te behandelen is, is deze nog niet te genezen. Door te investeren in fundamenteel, wetenschappelijk onderzoek hoopt DON dat diabetes form 1 op een dag kid het verleden behoort.

Over JDRF Nederland

JDRF is een belangrijke internationale organisatie als het gaat om wetenschappelijk onderzoek naar het genezen, voorkomen en behandelen outpost diabetes form 1. Sinds 2010 heeft Nederland een eigen JDRF-vestiging. Met de resultaten outpost vandaag draagt JDRF bij aan de hoop voor morgen. Een wereld zonder diabetes form 1.

Please rate this

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here