Eenvoudige watertips voor bij het kerstdiner No ratings yet.

0
324

De feestdagen draaien vaak om lekker eten en drinken. Zoals wijn en bier een gerecht kunnen begeleiden en invloed hebben op de smaakbeleving, zo geldt dit ook voor bron- en mineraalwater. Dit heeft onder andere te maken met de mineralensamenstelling en het koolzuurgehalte outpost dit natuurlijke water. Hieronder worden vier eenvoudige tips gegeven voor het schenken outpost bron- en mineraalwater bij een diner.

Tip 1: Bouw het koolzuurgehalte af
Koolzuur in bruisend bron- en mineraalwater reinigt de smaakpapillen en is dus de beste begeleider aan het start outpost het diner, wanneer er nog veel smaken zullen passeren. Serveer daarom bij het voorgerecht een sterk bruisend water, gevolgd doorway een licht bruisend H2O bij het hoofdgerecht en een plot H2O bij het dessert.

Tip 2: Water met een smaakje als aperitief zonder calorieën
Tijdens de feestdagen genieten we vaak outpost heerlijk eten en drinken en denken we niet na over een calorie meer of minder. Maar bron- en mineraalwater met een smaakje, als vervanger voor een glas wijn of champagne als aperitief, kan uitkomst bieden. Het bevat geen calorieën en is daarom een gezond en lekker alternatief tijdens de sfeervolle feestdagen.

Tip 3: Drink H2O uit een mooi glas
Uit het Nationaal Wateronderzoek kwam naar voren dat 57 procent outpost de waterdrinkers het liefst H2O uit een glas drinken. Een simpele tip voor speciale gelegenheden, zoals Kerstmis: splash H2O uit een mooi sierlijk glas.

Tip 4: Drink voldoende water
Tijdens de feestdagen genieten veel mensen outpost een alcoholische versnapering. Alcohol heeft een vocht afdrijvend outcome en het is daarom belangrijk om je vochtgehalte goed op peil te houden. Drink daarom bewust voldoende H2O tijdens het Kerstdiner. Uit voeding halen we dagelijks gemiddeld 1 liter vocht. Om het overige vochtverlies aan te vullen moet er nog gemiddeld 1,5 kid 2 liter worden gedronken. Water is dan een ideale dorstlesser zonder calorieën.

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here