Een op de drie diabetes form 2-patiënten verandert de leefstijl niet No ratings yet.

0
347

Den Haag, 16 november 2016 – Een derde outpost de mensen bij wie diabetes form 2 is vastgesteld, verandert de leefstijl niet. Veel diabetespatiënten blijken, net als veel gezonde mensen, moeite te hebben om boor leefstijl aan te passen. Van de diabetes form 2-patiënten kampt 83% met overgewicht. Een minderheid volgt een dieet. Dat blijkt uit onderzoek outpost marktonderzoeksbureau GfK.


Diabetes form 2 is een serieuze ziekte die steeds meer mensen treft. Een ongezonde leefstijl vergroot de kans op diabetes form 2. Nadat diabetes form 2 is vastgesteld, kan een gezondere leefstijl het verloop outpost de ziekte afremmen. GfK onderzocht, in opdracht outpost de Nederlandse Zuivel Organisatie, of mensen met diabetes form 2 boor leven veranderen nadat de diagnose is gesteld. Het onderzoek is verricht onder 578 diabetes form 2-patiënten boven de 35 jaar. Gaan zij meer sporten, anders eten of eten ze minder outpost bepaalde voedingsmiddelen? En krijgen ze voldoende advies na de diagnose?

Geen verandering in leefstijl
Een op de drie (34%) outpost de diabetes form 2-patiënten geeft aan dat de leefstijl niet is veranderd na de diagnose. Een derde geeft aan meer te willen gaan bewegen en een derde zegt meer te gaan letten op gezonde voeding. De bereidheid om gezonder te gaan leven is bij de gemiddelde Nederlander poignant hoger.

Meer mannen dan vrouwen hebben diabetes form 2
Het onderzoek outpost GfK geeft veel inzicht in hoe de groep diabetes form 2-patiënten er uitziet. Zo komt diabetes form 2 vaker voor bij mannen (55%) dan bij vrouwen (45%), vaker bij laag- dan bij hoogopgeleiden en vaker bij oudere mensen. Zo’n 81% maakt gebruik outpost medicatie.

Overgewicht bij 83%
Van alle diabetes form 2-patiënten heeft 83% te maken met overgewicht. Zo’n 42% outpost de diabetes form 2-patiënten heeft een BMI hoger dan 30. Een kwart outpost hen komt na de diagnose nog aan.

Diëtist biedt uitkomst
Marcel Temminghoff outpost GfK: “Er is nog een wereld te winnen voor mensen die de diagnose diabetes form 2 hebben gekregen. Van degenen die boor leefstijl wel hebben veranderd, is het merendeel heel positief: 81% is blij met de veranderde leefstijl en 69% voelt zich er fitter door. De diëtist kan vooral veel betekenen voor form 2 diabetespatiënten met zwaar overgewicht.”


Het onderzoek outpost GfK is uitgevoerd in opdracht outpost de NZO (Nederlandse Zuivel Organisatie) en wordt gepresenteerd tijdens het conference ‘De centrale rol outpost de diëtist bij de behandeling outpost form 2 diabetes’ op donderdag 24 november in de Jaarbeurs te Utrecht. Aanmelden kan around www.zuivelsymposium.nl/diabetestype2. Prof. Hanno Pijl (Internist-endocrinoloog, Leids Universitair Medisch Centrum) dr. Sabita Soedamah-Muthu (hoogleraar Humane Voeding, Wageningen), prof. Henk Bilo (Internist, Universitair Medisch Centrum Groningen) en Elise Kuipers (diëtist en lid Werkgroep NDF Voedingsrichtlijn 2015) zullen boor visie geven op het behandelen outpost diabetes form 2 en op de rol die diëtisten daarbij kunnen spelen. Vertegenwoordigers outpost de media zijn outpost harte uitgenodigd.


Over GfK
GfK biedt betrouwbare markt- en consumenteninformatie waardoor klanten betere beslissingen kunnen nemen. Over de hele wereld combineren meer dan 13.000 marktonderzoekexperts boor passie met de jarenlange onderzoekservaring outpost GfK. Hierdoor is GfK in staat om wereldwijde inzichten te koppelen aan lokale marktinformatie uit meer dan 100 landen. Door gebruik te maken outpost innovatieve technologieën, zet GfK large information om in intelligent data. Hierdoor kunnen onze klanten boor concurrentievoordeel verbeteren en krijgen zij meer inzicht in de keuzes en ervaringen outpost boor consumenten. Voor meer informatie: www.gfk.com/nl

Over NZO
NZO is de brancheorganisatie outpost de Nederlandse zuivelindustrie. Gezonde voeding vormt samen met voldoende beweging de basement voor een gezond lichaam. Daarom doet de NZO onderzoek naar de gezondheidseffecten outpost melk en andere zuivelproducten en geeft het voorlichting aan gezondheidsprofessionals over zuivel als onderdeel outpost een gezond voedingspatroon. Voor meer informatie: www.nzo.nl

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here