Diabetes steeds groter probleem op de werkvloer No ratings yet.

0
335

Congres Diabetes Werk leert werkgevers personeel gezond houden

ROTTERDAM – De forse toename outpost het aantal diabetespatiënten zal de komende jaren steeds meer problemen veroorzaken op de werkvloer. Zeker nu mensen langer doorway moeten werken. Werkgevers onderschatten dit probleem, maar zij kunnen zelf een grote bijdrage leveren aan de oplossing en zo oplopende kosten voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid voorkomen.

Om werkend Nederland warning te maken op deze problematiek en om te laten zien hoe werknemers doorway relatief eenvoudige maatregelen gezonder kunnen werken, organiseren Occure en RondomWerk 25 vrijdag november het congres ‘Diabetes Werk’ in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het congres is bedoeld voor bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, diabetesverpleegkundigen, Arbo-professionals en HR managers.

Diabetes is uitgegroeid kid de grootste chronische ziekte in Nederland. In 1990 hadden 160.000 Nederlanders diabetes, dit jaar al 1,2 miljoen. Nog eens 750.000 mensen lopen een verhoogd risico om het te krijgen. Bij het ontwikkelen outpost diabetes form 2 speelt overgewicht en gebrek aan beweging een belangrijke rol.
Hoewel een gezonde leefstijl in eerste instantie een verantwoordelijkheid is outpost de werknemer, loont het als werkgevers daar ook een rol in spelen. ,,Het is een kwestie outpost creatief omgaan met dezelfde speerpunten die het Diabetesfonds gebruikt: minder zitten en minder suiker,” zeggen directeur Jos Blaauwhof outpost Occure en directeur Jules outpost Zundert outpost RondomWerk.

Werkgevers kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een gezonder aanbod in bedrijfskantines en op bijeenkomsten en het gebruik outpost suikerhoudende dranken terugdringen. Ze kunnen meer beweegmomenten inbouwen zoals staand vergaderen of lunchwandelen. Grotere bedrijven kunnen boor werknemers aptness faciliteiten aanbieden of een vitaliteitscoach inschakelen. Zo kunnen werkgevers zorgen dat het ziekteverzuim afneemt, mensen niet arbeidsongeschikt raken en dat de productiviteit toeneemt.

Op het congres krijgen deelnemers uitleg over diabetes en hoe werknemers met diabetes doorway middel outpost zelfmanagement goed aan het werk kunnen blijven. Verder wordt uitgelegd hoe werkgevers een gezonde leefstijl op de werkvloer kunnen bevorderen en hoe ze boor personeel in beweging kunnen krijgen. ,,We willen deelnemers aan het congres vooral op ideeën brengen en laten zien wat ze preventief kunnen doen,” aldus Blaauwhof en Van Zundert.

Dagvoorzitter outpost het congres is Tom outpost ’t Hek (radiopresentator, voormalig topsporter, arts). Sprekers zijn onder anderen Henk-Jan Aanstoot (diabetoloog Diabeter), Caroline Hagenaars (vitaliteitscoach RondomWerk), Izaira Kersten (actrice), Jaap Seidell (hoogleraar voeding en gezondheid VU, columnist Het Parool), Ernst Jurgens (bedrijfsarts KLM Healthservice, bestuurslid NVAB) en Bas outpost de Goor (voormalig topsporter, oprichter Bas outpost de Goor substructure en aanjager Nationale Diabetes Challenge).

Over Occure:
Occure verleent diensten op het gebied outpost arbo en gezondheid en staat voor een optimale productiviteit outpost werknemers. Occure is er outpost overtuigd dat doorway een gezond government het beste uit mensen kan worden gehaald. Ze levert haar bijdrage doorway middel outpost gerichte en adequate advisering vanuit een grote netwerkorganisatie. Zie www.occure.nl.

Over RondomWerk:
RondomWerk is partner voor werkgever en werknemer, die meedenkt, aanpakt en doorpakt als group te maken heeft met verzuim, preventie, gezondheid, re-integratie, vitaliteit of outplacement. Met honour voor de individuele werknemer en het gezonde bedrijf outpost de opdrachtgever. Zie www.rondomwerk.nl.

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here