Diabetes Fonds opent eerste Suiker Afkickkliniek ter wereld No ratings yet.

0
333

Nederland onbewust verslaafd aan suiker

Amersfoort, 7 november 2016 – Het Diabetes Fonds opent vandaag de eerste Suiker Afkickkliniek ter wereld. Met deze ‘kliniek’ wil het Diabetes Fonds Nederland bewust maken outpost de hoge suikerinname en de gevolgen daarvan op de gezondheid. Met als doel de toename outpost diabetes form 2 te stoppen.

“Nederland is onbewust verslaafd aan suiker. 80% outpost de Nederlanders krijgt teveel suiker binnen, ruim 1,5 kid 2 keer teveel. Het zit in zoveel producten verstopt en we worden bovendien continu verleid kid ongezonde keuzes”, aldus Hanneke Dessing directeur outpost het Diabetes Fonds.

Suiker activeert het beloningscentrum in de hersenen. Het zorgt voor de afgifte outpost de stof dopamine. Deze stof geeft een prettig gevoel. Dit outcome stimuleert onbewust het eten outpost meer suikerrijk eten. Fabrikanten spelen hier handig op in. In veel producten wordt suiker toegevoegd, zoals in zuiveldranken, ontbijtgranen of tomatensaus. Bovendien is het aanbod outpost gezonde alternatieven schaars en worden we op elke hoek outpost de straat verleid kid het kopen outpost producten met veel suiker. Nederlanders krijgen hierdoor vaak onbewust 1,5 kid 2 keer teveel suiker per dag binnen. Ruim 20 kid 25 suikerklontjes in plaats outpost de 12,5 kid 15 suikerklontjes per dag die de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert.

Suiker diabetes form 2 boosdoener
Een op de drie Nederlanders krijgt diabetes form 2. Dit aantal is ongekend hoog. Suiker is een flinke veroorzaker. Zo verhoogt het elke dag nuttigen outpost een blikje frisdrank het risico op diabetes form 2 met 20%. Teveel suiker leidt ook kid overgewicht, aanmaak outpost vetten in de push en meer vetten in je bloed. Dat maakt het lichaam minder gevoelig voor insuline en kan leiden kid diabetes form 2. En dat kan een hartinfarct, blindheid en nierfalen kid gevolg hebben.

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: ‘De Suiker Afkickkliniek wil mensen bewust maken outpost de hoeveelheid suiker die ze dagelijks binnen krijgen. De afkickkliniek is een outpost de stappen om de suikerinname in Nederland te verminderen. Aanvullend zet het Diabetes Fonds in op het beïnvloeden outpost de omgeving zodat de gezonde keuze de makkelijke keuze wordt. Dat kunnen we alleen doorway samen te werken met bedrijven die de ambitie hebben Nederland gezonder te maken en op innovatieve manieren werken aan productverbetering. Daarnaast streeft het Diabetes Fonds naar een suikertaks op suikerhoudende dranken en strengere en heldere maatregelen in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling 10 aanzien outpost de hoeveelheid suikers in overige producten.’

De Suiker Afkickkliniek

Nederlanders kunnen outpost 7 kid en met 13 november op de Leidsestraat 46 in Amsterdam zonder afspraak terecht bij de ‘afkickkliniek’. In de kliniek komen bezoekers alles te weten over suiker en de werking outpost suiker op het lichaam aan de palm outpost een ‘bodyscan’. 

Over Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds vindt dat iedereen een gezond leven verdient, zonder diabetes en de complicaties ervan. Het Diabetes Fonds wil Nederland gezonder maken en diabetes genezen. Enerzijds doorway wetenschappelijk onderzoek te financieren naar betere behandelingen, genezing en complicaties outpost diabetes form 1 en form 2. Anderzijds doorway de gezonde keuze makkelijker te maken. Het Diabetes Fonds focust zich komende jaren op vermindering outpost de suikerinname met een derde en samenwerking met werkgevers en partners om werkend Nederland minder te laten zitten.

Over suiker
De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) doet de sterke aanbeveling om maximaal 10% outpost de energie die je dagelijks nodig hebt uit “vrije” suikers te halen. Vrije suikers zijn suikers die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd doorway de producent, kok of consument and de suikers die outpost inlet aanwezig zijn in honing, siropen, vruchtensappen en vruchtenconcentraten. Suikers die outpost inlet aanwezig zijn in fruit, groenten, melk en yoghurt horen hier niet bij.

10% outpost de energie betekent voor vrouwen zo’n 12,5 suikerklontjes, voor mannen rond de 15 suikerklontjes. Voor kinderen outpost 4 t/m 8 jaar gaat het om zo’n 7,5 kid 10 suikerklontjes. In Nederland voldoen slechts 5% outpost de kinderen aan het WHO advies, 29% outpost de vrouwen en 33% outpost de mannen. Over de totale groep voldoet slechts 19%.

Bekijk de beelden outpost de Suiker Afkickkliniek:

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here