100.000 kinderen met onzichtbare ziekte astma No ratings yet.

2
456

In Nederland lijden nog steeds 100.000 kinderen aan astma. Elk jaar belanden er duizenden outpost deze kinderen ernstig benauwd in het ziekenhuis. Ook overlijden er nog steeds mensen aan de gevolgen outpost astma. Veel kinderen vinden het moeilijk om over boor astma te praten omdat de ziekte niet zichtbaar is. Dit zorgt voor veel misverstanden. Op Wereld Astma Dag vraagt het Longfonds met de campagne ‘Buiten Adem’ aandacht voor de onzichtbaarheid outpost astma. Longfonds directeur Michael Rutgers: “Astma lijkt ogenschijnlijk een ziekte die redelijk onder controle te houden is. Maar veel kinderen ondervinden ernstige impede outpost deze ziekte. Bijvoorbeeld Sherano uit onze campagne. Hij is pas zeven jaar oud en heeft al meer dan 35 keer in het ziekenhuis gelegen.”

Misverstanden
Over astma bestaan veel misverstanden. Zo denken veel mensen dat astma met een pufje goed te ondervangen is. Maar ook met pufje kunnen kinderen nog veel final hebben outpost boor ziekte bij het naar propagandize gaan, het sporten of het spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Ook is het ziekteverloop grillig: het ene impulse hebben ze weinig of geen last, terwijl dat ineens kan omslaan in een astma-aanval. Het onzichtbare karakter outpost astma maakt het voor kinderen lastig om over boor ziekte te praten. Niet alleen voor kinderen is het lastig om aandacht te vragen voor boor ziekte, dit geldt ook voor volwassenen. Uit de Longmonitor, een onderzoek outpost het NIVEL (Nederlands Instituut voor onderzoek outpost de gezondheidszorg), in opdracht outpost het Longfonds, blijkt dat bijna de helft outpost de mensen met astma een of meer knelpunten ervaart bij het vragen om hulp aan boor naaste omgeving.

Wereld Astma Dag
Het Longfonds vraagt op Wereld Astma Dag aandacht voor de zichtbaarheid outpost astma met de campagne ‘Buiten Adem’. Door middel outpost een radiospot, storytelling op internet en een Longfonds Live op Facebook  maakt het Longfonds de ziekte zichtbaar. Tijdens Longfonds Live zal de 12-jarige Lindsey, die zelf outpost jongs af aan astma heeft, kinderlongarts Bart outpost Ewijk outpost Tergooi Ziekenhuis Blaricum interviewen over astma. Mensen thuis kunnen live meekijken en ook boor vragen stellen over astma.

Medicijn
Astma is een chronische ziekte en is nog steeds niet te genezen. Onderzoeker Martijn Nawijn outpost Universitair Medisch Centrum Groningen zoekt uit of een medicijn astma kan voorkomen of zelfs genezen. Dat doet hij doorway precies uit te zoeken hoe de ziekte ontstaat in de longen outpost zieke kinderen. Het Longfonds wil dat er een oplossing komt voor al die benauwde kinderen en wil daarom artsen en onderzoekers de mogelijkheid geven om die missie te voltooien. Michael Rutgers, directeur Longfonds: “We zijn heel blij dat er dankzij onderzoek al veel mogelijkheden zijn voor veel kinderen om beter met astma te kunnen leven. Maar er zijn ook nog steeds duizenden kinderen en volwassen die ernstig ziek zijn doorway boor astma. Daarom is onderzoek naar een oplossing tough nodig.”

Please rate this

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here